Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов поздрави библиотечните специалисти за професионалния им празник днес

Кметът на община Пазарджик г-н Тодор Попов изпрати днес поздравителен адрес до библиотечните специалисти, работещи в Регионална библиотека “Н.Фурнаджиев” по случай професионалния им празник 11 май-Деня на светите солунски братя Кирил и Методий. От името на кмета г-жа Марияна Влахова, гл. специалист в сектор “Образование и култура” в Община Пазарджик поднесе и кошница с цветя на колектива в библиотеката.
Уважаеми библиотечни специалисти,
Днес, 11 май, честваме денят на светите братя Кирил и Методий, създатели на нашата азбука, неслучайно избран и за Ваш професионален празник.
В храма на литературата – Библиотеката, най-ценното са книгите и… библиотекарите. Вашата професия е за призвани, тя обогатява и изисква огромна любов към книгите и хората. Вие сте съвременните будители, изправени пред предизвикателствата, които отправят новите технологии.
Продължавайте да търсите нови възможности за утвърждаване на библиотеките като съвременни центрове за информация, срещи и общуване.
Трудът Ви е възнаграден – Вие правите хората по-добри и по-богати!
Щастлив съм, че имам възможността да поздравя всички библиотекари в община Пазарджик, които се трудят в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“, в читалищни и училищни библиотеки.
Бъдете здрави и все така всеотдайни в мисията си на съвременни просветители!
Бъдете вдъхновени и вдъхновяващи!
Честит празник!
Тодор Попов
Кмет на община Пазарджик

Leave a Reply