Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Млади спортисти и бъдещи шампиони гостуваха в библиотеката

В рамките на Националната библиотечна седмица в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ гостуваха ученици от 5 и 6-ти класове в Спортното училище в Пазарджик с ръководители г-жа Цвети Христоскова и г-жа Елена Маврова и треньорите по футбол Стоян Костов и Недко Минчев. В зала „Перото“  директорът на библиотеката Лъчезар Риков запозна децата с историята на книгата и етапите в нейното създаване. Той им представи и експонатите от музейната сбирка, отразяваща развитието на информационните носители.

Младите спортисти и бъдещи шампиони научиха от главния библиотекар в Комплексен отдел „СБИО и Краезнание“ г-жа Надежда Механджийска кои са олимпийските медалисти на град Пазарджик, сред които е и директорът на тяхното училище, олимпийският медалист Георги Георгиев.

На децата бяха представени книги от фондовете на отдел „Краезнание“ и читалня „Точни и приложни науки“, отразяващи спортните постижения на нацията ни и мястото на град Пазарджик сред тях.

Директорът на библиотеката Лъчезар Риков връчи лично на всеки ученик читателска карта с пожеланието да успяват в образованието и спорта и да бъдат бъдещите шампиони на България.

 

Leave a Reply