Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев“ представя онлайн услугата „Попитай библиотекаря”

Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев“ – Пазарджик има удоволствието да Ви представи виртуалната услуга „Попитай библиотекаря“ на Справочно-библиографски и информационен отдел (СБИО).

Уважаеми читатели, чрез тази услуга можете да получите информация, отнасяща се за нашата библиотека и нейните фондове, за определени заглавия на периодични издания и книги, в случаите, когато имате нужда от съдействие при ползването на електронните ни каталози.

Ако Ви е необходим подбор на източници на информация по определена тема, сведения или факти, които могат да бъдат намерени с помощта на справочна, енциклопедична литература и достъпните за Регионалната библиотека информационно-търсещи системи, потърсете ни!

Вашите въпроси може да задавате всеки ден от седмицата. Те трябва да са ясно формулирани, зададени на български език, да са свързани с библиотеката, нейните фондове и услуги, да изискват кратка информация от различни области на знанието. Ще получите по имейла си готов отговор или препратка към източници, за извличане на необходимите данни. Обемът на предоставената информация е ограничен до 3 резултата от търсенето. Срокът за получаване на отговор е до два работни дни.

За тази цел е необходимо да попълните и изпратите формата за контакт, публикувана в сайта на библиотеката, в раздел „Попитай библиотекаря“ – име и фамилия, интересуващият Ви въпрос и Вашата електронна поща.

Считаме за необходимо да Ви уведомим, че не отговаряме на въпроси от търговски характер, не предоставяме за ползване готови реферати, дипломни и курсови работи. Не решаваме конкретни задачи по математика, химия, физика или други дисциплини, не даваме юридически и медицински консултации, не отговаряме на некоректно зададени въпроси.

За по-детайлно търсене може да подадете заявка по образец в Справочно-библиографски и информационен отдел, 2 ет. на библиотеката.

При запитвания, отнасящи се до: статистически данни, обяви за свободни работни места, ЖП и автобусни разписания, изпитни дати за висши учебни заведения и др. подобни, моля, заповядайте за съдействие на място в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“!

 

Мариана Владова

Библиограф-информатор

„Справочно-библиографски и информационен отдел“

 

 

2 Comments

  • Ивета
    Posted 05.11.2021 10:49 0Likes

    Здравейте, искам да попитам необходимо ли е да имам антигенен тест за да вляза в библиотеката и да потърся книги за Медицинска Етика и Антропология?

  • Диана Варникова
    Posted 05.11.2021 12:31 0Likes

    Здравейте! Не е необходим антигенен тест. Заповядайте в работното време на библиотеката от 8,30 ч. до 18.00 ч. Ако не сте регистрирана, носете лична карта.

Leave a Reply