Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Малчугани участваха в състезание „Аз обичам България“

Малчугани от Четвърта подготвителна група в Детска градина „Дъга“ с ръководители г-жа Пампова, г-жа Костадинова и музикалният педагог г-жа Павлова и от Четвърта подготвителна група в Детска градина „Радост“ с ръководители г-жа Кръстинова и г-жа Тинкова гостуваха днес в Детски отдел на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“. Поводът бе състезанието „Аз обичам България“, в което децата участваха и което се превърна в урок по родолюбие. Малките палавници показаха знания в 5 теми – „Моят роден град“, „Моята родина България“, „Национални герои“, „Национални празници“ и „Народни празници“, в които се надпреварваха да покажат колко много знаят – за забележителностите в Пазарджик, коя е столицата на България, какво символизират цветовете в националния ни трибагреник, какво означава държавният герб на България, кои са народните будители и много други въпроси, свързани с историята на нашата Родина.

Състезанието започна с музикален поздрав на възпитаниците на Детска градина „Дъга“, а между отделните кръгове дечицата изпълняваха песни и стихотворения. Капитаните представиха двата отбора, които бяха равносилни и отговориха изчерпателно и с патос на въпросите в състезанието.

Журито в състав: директорката на ДГ “Дъга“ г-жа Атанасова и директорката на ДГ “Радост“ г-жа Енчева, г-жа Ненка Стоянова, гл. експерт „Детски градини“ в община Пазарджик и Елена Маргова, главен библиотекар в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ даде по 12 точки на всеки  отбор и грамоти за отличното представяне на участниците. Сред гостите на състезанието бяха и много родители.